"Островът на мечтите": новата атракция на Москва (СНИМКИ)

Островът на мечтите: новата атракция на Москва (СНИМКИ)
Източник: Dreamisland.ru

По бреговете на река Москва работниците довършват последните детайли по гигантския закрит увеселителен парк, който разполага със собствен Колизеум и други чудеса на света.

Проектът за милиарди, наречен "Островът на мечтите", е подкрепен от кмета на руската столица Сергей Собянин, който има опит в надзора на мега проекти, променили драстично облика на най-големия град в Европа, разказва AFP.

Разположен на 300 000 кв. метра увеселителният парк трябва да бъде отворен до края на годината и се надява да привлича посетители през цялата година, като ги предпазва от руската зима с гигантските си стъклени куполи.

Формата на парка е повлияна от суровите метеорологични условия в Москва, заяви пред AFP председателят на управителния съвет на "Острова на мечтите" Амиран Муцоев.

"Но искахме хората да имат чувството, че се разхождат из истински град, а не из мол", отбеляза той.

Развлекателният парк има 7 огромни стъклени купола, най-големият от които се простира на 8500 кв. метра и е висок 35 метра.

Все още покрит със скелета, паркът има напълно истински улици и тротоари и ще включва магазини, ресторанти, кино и концертна зала. Той ще разполага със зона за спорт, зона за семейна почивка и дори ветроходно училище.

Той е изпъстрен с умалени копия на популярни забележителности от цял свят, като модернистичната сграда Каса Батийо – един от шедьоврите на Антони Гауди.

Входът в парка ще бъде безплатен, но посетителите ще трябва да платят, за да използват неговите игри и атракциони.

Сред тях ще бъде Селото на смърфовете, изпълнено с къщите във форма на гъби от популярната анимация и замъкът на Снежанка.

"Островът на мечтите" планира да бъде отворен от сутрин до полунощ и очаква 50 000 посетители всеки ден.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.