4 места, които да посетите през март

4 места, които да посетите през март
Източник: iStock/Guliver

Март е месецът, в който зимата отстъпва пред пролетта... е, поне на теория. Дори и времето да не се затопли особено много, хората пак се настройват за промяна. А какво по-хубаво от едно пътуване, за да отбележите смяната на сезоните?

Сайтът Travel+Leisure е подбрал дестинациите, които са най-подходящи за посещение именно през март, защото през месеца се провеждат изключително интересни събития, въплъщаващи културата и традициите на тези места.

Ето в коя посока да поемете през "най-женския" месец от годината:

Рио де Жанейро, Бразилия. Времето е изключително приятно през март, а и тогава се провежда известният по цял свят карнавал.

Агридженто, Сицилия. Освен че ще можете да посетите прекрасните храмове и близките плажове, през март там се състои фестивал, посветен на разцъфтяването на бадемите.

Валенсия, Испания. Третият най-голям град в страната и родно място на вкусната паея. През март там можете да се включите във фестивала Las Fallas, познат с огромните статуи на популярни личности или явления от поп културата.

Дъблин, Ирландия. Няма да имате "по-ирландско" преживяване от прекарването на празника на Св. Патрик в Дъблин през март.

Снимки: iStock

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.