Домусчиев: Силната разследваща журналистика винаги ще бъде в Нова

Домусчиев: Силната разследваща журналистика винаги ще бъде в Нова
Източник: БГНЕС

След като по-рано днес стана ясно, че журналистът Васил Иванов се завръща в Нова телевизия, собственикът на медията Кирил Домусчиев специално го поздрави във Facebook.

"Васко, добре дошъл отново в Нова! Пожелавам ти още много силни разследвания и награди! Силната разследваща журналистика винаги ще бъде в програмите на Българската телевизия-Нова. Това е нашият дълг към обществото! Хора като Васко са рядкост и заслужават нашето уважение!", написа Домусчиев в профила си в социалната мрежа.

Припомняме, че Васил Иванов си тръгна преди години от Нова при доста съмнителни обстоятелства - той говореше за цензура, а негови колеги за това, че тайно е записвал разговорите им. След това Иванов отиде в Канал 3, свързван с Делян Пеевски.

Вчера стана ясно, че Нова телевизия е "освободила" разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова. Бил им е даден избор от новото ръководство - или подписват т.нар. авторски договори, или се разделят, но не могат да останат на трудов договор. Авторските договори предполагат възможност телевизията да отказва теми и разработки или да налага такива, дори с условие за санкции при липса на желание на журналиста да я разработи.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.