4-мата най-богати престъпници в историята

4-мата най-богати престъпници в историята

Престъпниците не подават особено точни данъчни декларации (каква изненада!) и затова данните за богатството им са приблизителни. Все пак спокойно можем да кажем, че тези на върха на пирамидата са разполагали с невъобразими суми. От Entrepreneur са изготвили класация на най-заможните личности в историята на криминалния свят.

4. Хоакин “Ел Чапо” Гузман -14 млрд. долара

Високият едва 167 см лидер на картeла Синалоа, Ел Чапо, бе голям в престъпния свят, като медиите не спираха да отразяват отмъстителните му убийства, тайни тунели за трафик на наркотици и бягства от затвора. Всичко приключи със залавянето на Гузман през 2016 г., за което роля имаше и щатският актьор Шон Пен, който снимаше документален филм за него.

3. Томас Блъд - 32 млрд. долара

През 1671 г. роденият в Ирландия полковник Блъд, който преди това се е сприятелява със служителите на Tower of London представяйки се за свещеник, напада пазача на кралската корона и бяга с нея, но е заловен много бързо. Той е един от най-заможните престъпници в историята. Крал Чарлз Втори е толкова впечатлен от дързостта му, че го помилва и дори му дава земи в Ирландия.

2. Амадо Карийо Фуентес - 39 млрд. долара

След като убивa шефа си и превзема мексиканския наркокартел Хуарез, “Властелинът на небето” успява да натрупа цяло състояние, благодарение на флотa си от пренасящи наркотици самолети. В крайна сметка той е погубен от своята параноя, а не от властите. Фуентес умира през 1997 г. по време на пластична операция за смяна на самоличността му. A лекарите отговорни за смъртта му след време са открити мъртви във варели, напълнени с бетон.

1. Пабло Ескобар - 122 млрд. долара

Престъпната империя на Ескобар бе огромна. В пика си колумбийският наркобарон е внасял близо 80% от кокаина в САЩ. Краят на Ескобар идва през 1993 г., когато е застрелян на покрив в Меделин, докато се опитва да избяга от полицията.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.