7-те милиардери, които са натрупали богатството си най-бързо

7-те милиардери, които са натрупали богатството си най-бързо
Източник: Getty Images

Да се сдобиеш с милиарди в банковите си сметки отнемало цял живот? Тези предприемачи нямат причина да се съгласят. Те са успели да спечелят богатството си изключително бързо, благодарение на добрите си идеи, умната им реализация и - разбира се - известна доза късмет. В момента част от тях са сред най-влиятелните хора на планетата.

Запознайте се с милиардерите, които най-бързо са натрупали състоянието си:

1. Едуардо Саверин, съосновател на Facebook. След съдебна сага той запази миноритарен дял в компанията, но все пак това му помогна да спечели 1 млрд. долара само за година.

Пореден удар за Facebook - Стив Возняк напусна компанията

Проблемите за Facebook след скандала с изтичането на данни на над 80 млн. потребители не стихват. Поредният удар до...

2. Еван Шпигел и Боби Мърфи. Двамата създадоха приложението Snapchat и в рамките на 3 години забогатяха с по над милиард.

3. Шон Паркър. Създаването на сайта за споделяне на музика Napster и най-вече краткото му участие в управлението на Facebook му донесоха огромно богатство. Успява да мине границата на милиарда за година и половина.

Колко ще стане общото богатство на Хари и Меган след сватбата им?

Предстоящата сватба на принц Хари с американската актриса Меган Маркъл е най-чаканото светско събитие на годината. ...

4. Пиер Омидар. На 28 години, през 1995 г, той пуска сайта за онлайн търговия eBay. Само три години по-късно вече е милиардер.

5. Марк Зукърбърг. В момента около социалната мрежа се вихрят редица скандали, но тя продължава да е най-използваната в света. А основателят ѝ се превърна в милиардер само четири години, след като я направи.

6. Джеф Безос. През 1993 г. инвестиционният банкер Безос започва онлайн магазин за книги, наречен Amazon. Шест години по-късно има в сметките си 10 млрд. долара. А днес е най-богатият човек в целия свят.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.