Барак Обама разкритикува Facebook и Google

Барак Обама разкритикува Facebook и Google
Източник: Gettyimages

Бившият американски президент Барак Обама е разтревожен от политическата ситуация в САЩ и по света и смята, че медиите и социалните мрежи допринасят за влошаването ѝ. Това разкри самият той по време на конференция в MIT, предаде Business Insider.

По думите на Обама отразяването на едни и същи новини новини се различава съществено в различните медии и често се стига до размиване между факти и мнения. По този начин се промотират отделни идеологии, а не се работи за общественото благополучие.

А социалните мрежи влошават проблема, заяви Обама. И допълни, че те най-сетне трябва да разберат, че оформят обществото по влиятелен начин.

С един туит Кайли Дженър изтри 1,3 млрд. долара от стойността на Snapchat

Американската риалити звезда Кайли Дженър (полусестра на Ким Кардашиян) успя само с един свой пост в Twitter да изт...

"Социалните платформи са потенциална сила за правене на добро, но са и просто инструменти. Всеки може да ги използва. Например "Ислямска държава" или неонацистите", каза бившият държавен глава.

Според него технологичните гиганти като Facebook и Google трябва да преразгледат бизнес моделите си, за да отразяват ролята им на обществени посланици, а не само комерсиалните им цели.

Facebook неведнъж е била критикувана за това, че не успява да ограничи фалшивите новини и разпространението на неподходящо съдържание. "Много е трудно да си представим как демокрацията ще продължи да съществува в дългосрочен план, ако това не се промени", каза още Обама.

 

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.