Илън Мъск: Искаме да има космическо състезание

Илън Мъск: Искаме да има космическо състезание
Източник: Getty Images/Guliver

Часове след като компанията му SpaceX изстреля успешно най-мощната ракета в света - Falcon Heavy, Илън Мъск заяви, че иска да се състезава в космоса с други компании.

"Това ще отвори нови възможности. Искаме космическо състезание. Космическите състезания са вълнуващи", каза той на пресконференция.

"Мисля, че нашият пример окуражава други. Те си казват: "Ако SpaceX, която е частна компания и може да направи това, и никой не е платил за Falcon Heavy, а тя е финансирана с вътрешни средства, значи и ние можем да го направим". Мотивираме ги да стават по-добри и да си поставят по-високи цели, което е страхотно", допълни Мъск.

По колко пари загубиха Безос, Гейтс, Бъфет и други след катастрофата на Dow Jones

Огромният срив на индустриалния фондов индекс Dow Jones с повече от 1500 пункта предизвика паника и страховити загу...

Попитан колко е била инвестицията в ракетата и полетът, предприемачът първоначално отговори, че е повече, отколкото би искал да признае, а по-късно уточни, че става дума за над половин милиард долара.

Falcon Heavy е ракета за многократна употреба, съставена от три части: две вече изстрелвани ракети Falcon 9 и новопроизведен централен модул, към който е прикачена втората степен. Тя е най-мощната ракета в света с нейните 27 двигателя тип Merlin.

Как Ингвар Кампрад създаде империята IKEA

Ингвар Кампрад, създателят на веригата за домашно обзавеждане IKEA, почина на 91 години. Той със сигурност бе една ...

По време на премиерния полет на Falcon Heavy единственият товар е само личният електромобил Tesla Roadster на милиардера и основател на SpaceX Илън Мъск. Превозното средство беше изстреляно в хелиоцентрична орбита в посока към планетата Марс като от кабината й звучи песента Space Oddity на Дейвид Бауи.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.