Шефът на Huawei се закани на "посредствените" служители

Шефът на Huawei се закани на посредствените служители
Източник: Getty Images/Guliver

Основателят и изпълнителен директор на Huawei Рен Джънфей предрече тежки време за компанията заради критиките към нея и отказа на много страни да използват 5G инфраструктурата ѝ.

"В следващите години цялостната ситуация няма да бъде толкова позитивна, колкото си представяхме. Трябва да се подготвим за времена на трудности", пише той в имейл до екипа, съобщава The Financial Times.

"Също така ще трябва да се разделим с посредствените служители и някои от разходите за труд", допълва Рен.

Подготвяната 5G инфраструктира на Huawei беше забранена от няколко държави по призив на САЩ, които твърдят, че китайските власти ще я използват за шпионаж.

Технологичната компания смята, че е достигнала 100 млрд. долара приходи през 2018 г. (официалните данни още не са изнесени), благодарение на добрите продажби на смартфони  и телекомуникационния си бизнес. "Този експлозивен растеж обаче може да се забави", предупреди Рен.

"Нещата вървяха прекалено гладко за нас през последните 30 години. Бяхме във фаза на стратегическа експанзия. Сега трябва внимателно да анализираме дали географските ни разширения са ефективни. За да постигаме победи, трябва да се организираме по-добре", смята той.

Рен Джънфей е бивш военен. Той доста рядко се появява публично, но в скорошна изява нарече Доналд Тръмп "велик президент", вероятно в опит да успокои напрежението със САЩ. Именно дъщерята на Рен, която е и финансов директор на Huawei, беше арестувана в Канада миналия месец.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.