Запознайте се с Джон Колисън - най-младият милиардер, спечелил парите си сам

Запознайте се с Джон Колисън - най-младият милиардер, спечелил парите си сам
Източник: Getty Images/Guliver

Има голяма разлика да наследиш богатството на мама и татко и да изкараш парите си сам, с труд и отдаденост. Случаят на Джон Колисън е от втория тип.

Колисън е на 27 години и е най-младият милиардер в света, спечелил състоянието си сам. Заедно с брат си Патрик (29 г.) той е създател на софтуерната компания Stripe, която подпомага с технологични решения системите за плащания на търговски гиганти като Target и Lyft, пише Business Indsider.

Джон е роден в ирландската провинция, където родителите му имат хотел. И той, и брат му заминават за САЩ да учат в престижни университети - Джон в "Харвард", а Патрик - в Масачузетския технологичен институт. След време обаче двамата напускат висшите училища, тъй като основават първата си компания. Тя се нарича Auctomatic и предоставя технологии на eBay, който сайтът използва да продава по-лесно стоките си.

Шефът на Apple: Седенето е новият рак

Повечето от нещата, които се случват в Apple Park - централата на технологичния гигант Apple, са абсолютна тайна. Н...

Компанията е доста успешна и през 2008 г. братята я продават за около 5 млн. долара. Използват парите, за да започнат да развиват следващата си голяма идея - Stripe.

Днес тази им фирма управлява плащания за милиарди, а самата тя се оценява на 9,2 млрд. долара. Самият Джон отдава успеха на работата на целия екип.

"Умението и интелигентността са важни, но по-важно е да си отдаден и да работиш наистина здраво. Освен това никога нямаше да успеем, ако при нас не бяха дошли толкова много хора с умни идеи. А имахме и малко късмет", заявява той.

Състоянието на Джон Колисън вече е около 1,1 млрд. долара.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.