Зукърбърг най-сетне проговори за скандала и обеща промени

Зукърбърг най-сетне проговори за скандала и обеща промени
Източник: Getty Images/Guliver

След няколко дни на осезаемо отсъствие, основателят на Facebook Марк Зукърбърг най-сетне излезе с позиция по мащабния скандал около социалната мрежа.

„Имаме отговорност да защитаваме личните ви данни и ако не можем да го правим, значи не ви заслужаваме“, написа Зукърбърг в профила си.

„Работих, за да разбера точно какво се е случило и как да направя така, че това да не се повтаря“, продължи той, като добави още, че „най-важните мерки, за да предотвратим не се повтори това днес, ние предприехме преди години“

Собственикът на Facebook добави: „Но ние също направихме грешки и има още какво да направим, за да подобрим услугата си."

Зукърбърг каза, че компанията ще направи три неща:

1. Ще разследва всички големи приложения, на които е било разрешено да получават данни не само на собствените си потребители, но и на приятелите на тези потребители, преди Facebook да промени политиката си през 2014 г. Компанията ще извести засегнатите потребители, ако открие проблеми.

2. Ще премахне достъпа на разработчиците до данни, в случай че някой не е използвал дадено приложение в рамките на последните 3 месеца, и ще намали вида информация, която получава приложението при вход на потребителите.

3. Ще работи над това да е сигурно, че хората разбират кой има достъп до данните им, показвайки на всеки един потребител инструмент в горната част на информационната емисия през следващия месец и улеснявайки отнемането на разрешенията.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.