Дау Джоунс прегази бариерата от 20 000

Дау Джоунс прегази бариерата от 20 000
Източник: iStock/Guliver

Доналд Тръмп подписа указ за незабавно изграждане на стена на границата с Мексико. Президентът заяви, че двете държави могат да подобрят взаимоотношенията си. Друга приета директива гласи, че трябва да се усили прилагането на закона за имигрантите.

Междувременно на Уолстрийт индекса Дау Джоунс преодоля нивата от 20 000.

Корелацията между американския долар, американските лихви и японската йена се разваля. Вчера беше налице рали от 5 базови пункта при лихвите, но това беше последвано от продажби на долари заради нарастващото мнение, че Тръмп желае по-слаба валута.

Австралийския долар слиза срещу новозеландския долар след по-слабите от очакваното вчера стойности за индекса на потребителските цени. В момента се тества силната подкрепа при 1.04. Уверен пробив на това ниво ще доведе до тест на дъното от септември малко над 1.02.

Доходността по облигациите и от двете страни на Атлантика нараства

Доходността по американските облигации вчера нарасна отново до нива над 2.5%.

Доходността по десет годишните германски облигации скочи с 6.4 пункта до най-високи нива за последната година.

Еуфория на Уолстрийт, Дау Джоунс проби нивата от 20 000

Дау Джоунс проби и затвори за първи път нивата от 20 000. Стандард енд Пуърс и Насдак също отчетоха нови рекорди след положителни корпоративни резултати като тези на Боинг и нарасналия оптимизъм за икономиката.

В Европа STOXX нарасна с 1.3%, което е най-добро представяне за последните 11 седмици и най-високо затваряне за последната повече от една година. И тук помогнаха силните корпоративни резултати, както и по-специално ръста на банковия сектор с 3%.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.