Неубедително представяне за долара въпреки силните данни за заетостта

Неубедително представяне за долара въпреки силните данни за заетостта
Източник: Thinkstock/Guliver

Доларът приключи петъчната търговия с неубедително представяне въпреки силните данни, които дойдоха от неселскостопанския сектор на САЩ. За януари новооткритите работни места са се увеличили с 227 000 спрямо прогнозите на анализаторите за ръст от 175 000. За декември данните бяха ревизирани в посока надолу до 156 000. Нивото на безработица се покачи с 0.1% до 4.8% спрямо 4.7% за предходния период.

Президентът на Фед за Чикаго Чарлс Евънс заяви, че централната на банка на САЩ трябва постепенно да повишава лихвите, тъй като фискалната политика на Тръмп би довела до икономически ръст, надхвърлящ стабилните нива. Евънс заяви, че “подходящата политика изисква бавно вдигане на лихвите, за да може да се осигури буфер срещу евентуални рецесионни шокове”.

Доларовият индекс, който измерва представянето на зелените пари спрямо шест от основните валути, остана почти без промяна на ниво от 99.73 пункта.

USDJPY продължава да е под натиск. Най-близката подкрепа за двойката е 100- дневната пълзяща средна на 110.12.

Британският паунд се търгува на нивата около подкрепата при 100-дневната плъзгаща се средна.

На развиващите се пазари щатската валута показа смесено представяне. Двойката USDKRW спадна с около един процент. USDMXN се търгува около ключовото ниво на 20 000.

Спад в доходността по облигациите

Доходността по 10-годишните американски облигации се понижи в края на миналата седмица, достигайки 2.465%. В Европа пазарите на дълг показаха смесено представяне. Доходността по дълговите книжа в Германия и Великобритания спадна , докато тази в Испания, Италия и Португария отчете повишение.

Зелена сесия за фондовите пазари

Американските индекси затвориха на зелена територия близо до дневните върхове. Dow Jones достигна 20 071 пункта, докато технологичния индекс Nasdaq записа ново рекордно представяне. Индексът на волатилността VIX спадна с 8.1% до 10.97.

Финансовия сектор се представи стабилно, отчитайки ръст от 2%. Акциите на JPMorgan скочиха с 3.06%, на Bank of America с 2.51%, на Citigroup с 3.18%. Най-силно представяне отбелязаха книжата на Goldman Sachs и Morgan Stanley, които скочиха съответно с 4.57% и 5.46%.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.