Френският гигант TotalEnergies дава бонуси на клиенти, за да намалят потреблението си на ток


Френският гигант TotalEnergies дава бонуси на клиенти, за да намалят потреблението си на ток
Снимка: iStock

7800

TotalEnergies планира да зарадва с бонуси своите клиенти във Франция, които намалят потреблението на електроенергия, съобщи Reuters. Това решение идва след натиск от правителството за повече мерки, подкрепящи потребителите заради ускоряващата се инфлация и по-високите сметки.

Френската петролна компания, която е и играч на местния енергиен пазар на дребно, заяви, че ще даде бонус на клиентите си, които намалят потреблението си с поне 5% тази зима, спрямо година по-рано.

Франция, както и много други европейски страни, търси начини да намали общото потребление на енергия след войната в Украйна. Инвазията доведе до ръст в цените на енергоносителите по света и съкращения на доставките. Очакват ни няколко зими на газова криза и газов режим в Европа

"Това намаление от 5% може лесно да бъде постигнато чрез няколко ефективни действия, както TotalEnergies предлага в мобилното си приложение: понижаване на отоплението с 1 °C или изключване на всички домакински уреди в режим на готовност, което е намаление съответно със 7% и 5%", гласи изявление на компанията. Франция спира топлата вода в обществените сгради, има риск и за домакинствата

TotalEnergies дават пример с домакинство със сметка за електроенергия от 950 евро през 2021 г. То може да спести 115 евро тази година, ако свие потреблението си с 10%, от които 55 евро ще бъдат спестени директно чрез намаляване на потреблението, а 60 евро – чрез планирания бонус.

През септември френското правителство съобщи, че увеличението на цените на електроенергията ще бъде ограничено до 15% през 2023 г.

Освен това през октомври Франция започна национален план за спестяване на енергия, залагайки на изключване на светлините и понижаване на термостатите, с цел да се предотвратят прекъсвания на електрозахранването и газоснабдяването през зимата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Заради енергийната криза вземането на душ в Нидерландия ще трае 5 минути

Режим на водата: В Германия остават без топла вода заради високите цени

Енергийна криза: В Германия ще бъде по-тъмно и по-студено тази зима

Франция национализира енергийния гигант EDF

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички