В коя част на деня работниците допускат най-много грешки?


В коя част на деня работниците допускат най-много грешки?
Снимка: iStock

2550

По кое време на деня работниците допускат най-много грешки? Според наскоро публикувано проучване, производителността и точността на служителите намалява значително в следобедните часове. 

Изследователи проучват почти 800 служители, работещи присъствено в офис в продължение на две години. За разлика от други проучвания, които изследват производителността на работниците, настоящото изследване не разчита на самооценки или обратна връзка от управителя. Вместо това изследователите са проследили показатели, отразяващи използване на компютъра като скорост на писане, активност на мишката и грешки при писане.

Най-много грешки при писане са допуснати в следобедните часове. По-конкретно в петък следобед се наблюдава намаляване на компютърната активност и увеличаване на броя на печатните грешки. 

"Това съвпада с подобни констатации, според които броят на задачите, които работниците изпълняват, се увеличава постоянно от понеделник до сряда, а след това намалява в четвъртък и петък", споделя Таехюн Рох, съавтор на изследването и доцент в катедрата по епидемиология и биостатистика на Тексаския университет A&M.

Авторите на проучването казват, че това изследване допринася за нарастващите доказателства, че работните места трябва да позволяват повече гъвкавост. 

Проучванията показват, че повечето работници биха приветствали тази промяна. Според проучване на Monster, мнозинството от служителите - 61 % - предпочитат да работят в условията на съкратена работна седмица, а 33 % заявяват, че биха напуснали работата си заради такава с по-кратка седмица.

"Гъвкавата организация на работа, като например хибридна работа или четиридневна работна седмица, може да помогне за смекчаване на негативните ефекти от дългата работна седмица и да насърчи по-доброто благосъстояние и производителност на служителите", пишат авторите на проучването.

"Например работодателите може да позволяват на служителите да работят от разстояние в петък или да въведат съкратена работна седмица с неработен петък."

Източник: CNBC

Няма връщане назад: Работниците в тази голяма икономика настояват работата от вкъщи да се превърне в норма

Топ 10 на най-търсените професионални умения в момента

Какво е почасовото заплащане в страните от Европейския съюз?

Една професия е в безопасност от изкуствения интелект... засега

Къде в ЕС най-много отсъстват от работа?

България е четвърта по продължителност на работната седмица в ЕС

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички