Къде са най-евтините шезлонги и чадъри по Черноморието?


Къде са най-евтините шезлонги и чадъри по Черноморието?
Снимка: iStock

13402

До три лева е цената на чадърите и на шезлонгите на 26 плажа в страната, става ясно от писмен отговор на служебния министър на туризма Стела Балтова на въпрос на бившия министър на туризма Николина Ангелкова, която сега е депутат от ГЕРБ. Евтини чадъри и шезлонги по Черноморието

От 133 плажа в страната само 67 са намалили цените на чадърите и шезлонгите. Оказва се, че половината от плажовете таксуват туристите по нормалната тарифа, въпреки кризата с Covid-19. Напълно безплатни са само 11 плажа. Това са Ривиера, Буните 2, Обзор Мотела, Бургас – северен, Бургас централен, Приморско – централен , Къмпинг "Нестинарка", "Шкорпиловци – юг", "Ахелой", "Атанасовска коса" 1 и Царево централен, пише вестник "Труд".

Комплект от плажни принадлежности от чадър и два шезлонга за общо 9 лева може да наемете на плажа на Каварна, Кранево – север, Къмпинг Черноморец, Дюни – юг, Сахара 2.

За чадър и два шезлонга трябва да платите 15 лв. на плажовете "Кранево-централен", "Св. Св. Константин и Елена", "Аспарухово", "Шкорпиловци централен", "Робинзон", "Слънчев бряг - централен" и "Слънчев бряг – юг", "Поморие – юг", "Крайморие", "Божурец – топола 1", "Акротирия-изток" и "Малък плаж оазис" – зона 3. Плажовете са препълнени, шезлонгите не стигат

225 морски ивици са проверени от началото на лятото до 4 август 2021 г., става ясно още от отговора на министъра на туризма.

Най-голямата глоба от над 11 000 лв. е наложена на "Смокините-север", където инспектори от ведомството открили при проверката на място множество плавателни средства в зоната за плуване, боклуци, както и обект с неясно предназначение на морската ивица. С над 7000 лв. е глобен концесионерът на плажа на Дюните заради по-малкия брой спасители и указателни табели.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Нова схема: Туристи си предават касови бележки, за да спестят от шезлонг и чадър

Паркирането по морето струва колкото нощувката

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички