Наложиха вечерен час на остров Крит


Наложиха вечерен час на остров Крит
Снимка: iStock

15543

Гърция наложи вечерен час в град Ираклион - най-големият град на остров Крит. Причината е резкия скок в броя на заразените с Covid-19, а извънредните мерки целят да се ограничи разпространението на вируса. Община Ираклион вече е влязла в опасната червена (4-та) COVID зона.

Ограниченията включват: забрана за движение от 1:00 ч. до 6:00 ч., с изключение на работещите нощна смяна, спешните и неотложни случаи; забранява се пускането на музика в магазините, заведенията, ресторантите, развлекателните центрове и нощните клубове. Гръцките острови - "зони, свободни от Covid-19"

Комендантският час ще е в сила за една седмица - от 11 до 18 август. След изтичането на срока на действие, ще бъде направена оценка за удължаване срока на мерките.

В Ираклион, както и в цяла Гърция, не се допускат никакви събития с физическо присъствие на повече от 20 души в частни, непрофесионални пространства. При нарушения глобите са от 50 000 до 200 000 евро, пишат гръцки медии.

От седмици Гърция се бори с разпространението на индийския (Делта) вариант на Covid-19. Новозаразените в страната са хиляди на ден, като най-сериозно е положението на островите Миконос, Санторини, Крит, Парос и Йос.

В Миконос вече беше наложен полицейски час и извънредни мерки, което прогони голяма част от туристите на един от най-посещаваните гръцки острови. 

Заради многото заразени на гръцките острови се появи и друг проблем - недостиг от помещения за туристи под карантина. Хотелиери и собственици на частни квартири отказаха да предоставят стаи за карантинирани. Властите търсят решение на проблема, защото на някои малки острови т.нар. карантинни хотели изобщо не са предвидени.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички