Удължиха полицейския час на Закинтос и Крит


Удължиха полицейския час на Закинтос и Крит
Снимка: iStock

16010

Полицейският час от 01:00 до 06:00 часа и забраната за музика през целия ден в ресторантите, въведена миналата седмица на гръцкия остров Закинтос и в град Ханя на Крит (второто най-голямо селище на острова), бяха удължени до 18 август, съобщава агенция МИА.

Поради влошаващата се епидемиологична обстановка и нарастващия брой нови случаи на COVID-19 и по препоръка на компетентната комисия, Закинтос и Ханя са в червената зона от петък, когато бяха въведени ограничителните мерки до 13 август. По-рано през деня бе взето решение за удължаването им до сряда сутринта.

Вечерен час е в сила и в най-големия град на остров Крит - Ираклион. Ограничението първоначално се налага за една седмица - до 18 август. След изтичането на този срок ще бъде направена оценка дали комендантският час да бъде удължен.

Гръцките власти припомнят, че е забранено да се организират всякакви събирания за над 20 души в частни пространства, в противен случай се предвиждат глоби от 50 000 до 200 000 евро.

От седмици Гърция се бори с разпространението на индийския (Делта) вариант на Covid-19. Новозаразените в страната са хиляди на ден, като най-сериозно е положението на островите Миконос, Санторини, Крит, Парос и Йос. 

В Миконос вече беше наложен полицейски час и извънредни мерки, което прогони голяма част от туристите на един от най-посещаваните гръцки острови. Черен рекорд на заразените в Гърция, туристи се евакуират от Миконос

Делта вариантът е доминиращ в страната и е отговорен за близо 80% от новозаразените. Той се разпространява невероятно бързо и според инфекционисти скоро ще достигне до 90%. В последните няколко дни се установяват по 3000-4000 нови случаи на ден, a броят на хоспитализираните се е удвоил за последните 20 дни. 240 пациенти остават в отделенията за интензивно лечение.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички