Франция пуска цени на билетите за влакове от 1 евро


Франция пуска цени на билетите за влакове от 1 евро
Снимка: iStock

3784

Ако искате да пътувате из Европа с ограничен бюджет това лято, има добри новини от Франция. Хиляди евтини билети за влак вече се продават на фиксирана цена. Това е част от усилията на френския министър на транспорта Клеман Бон да направи пътуването с влак по-евтино. Той описа продажбата като „изключително проста и изключително мощна“.

Франция въвежда цени за влак от 1 евро

По-рано този месец бяха продадени 200 000 френски билета за влак на фиксирана цена от 19 евро. Въпреки че схемата приключи на 15 юли и беше приложена към всички линии на Intercités, още има промоции, от които да се възползвате, предава euronews.

До 27 август много влакови услуги eTER (регионален експрес) в крайбрежния регион Hauts-de-France са само 1 евро. След като за първи път бяха пуснати в продажба на 7 юли, билетите с намаление се предлагат отново от 25 юли. Те са достъпни за ползване през всички дни, включително празнични и почивни дни.

Северно от Париж и граничещ с Белгия, Hauts-de-France обхваща Амиен, Лил и Кале. Ще има определен брой свободни места за 1 евро, така че не чакайте, а действайте. Те са достъпни на гишетата за билети в гарите Hauts-de-France и чрез уебсайта на SNCF.

Намаленията са финансирани от регионалния съвет като начин да се помогне на летовниците и местните жители да спестят пари. В Окситания във Франция лица под 26 години също отговарят на условията за билети за влак TER на цена от 1 евро от 14 юли до 15 август

Намаления за обществен транспорт във Франция

Франция започна и други схеми за намаляване на цената на билетите за влак. До следващото лято транспортното министерство се надява да въведе единен пропуск за младежите. Той ще важи за целия обществен транспорт, включително влакове Intercités, влакове TER и автобуси.

Влаковете Intercités превозват около 12 млн. души годишно, според транспортното министерство. Това е много по-малко от френските влакове TGV, които превозиха 23 млн. души миналото лято, но държавата не може да промени цените на високоскоростните железопътни билети. Надява се да последва примера на някои регионални и национални отстъпки, които вече са налице.

Германия въведе месечна карта за влак от 49 евро по-рано, която стана много популярна.

Евтини цени за влак в Европа

По-рано тази година Испания намали цените на билетите Interrail за лица под 30 г. Билетите с отстъпка са достъпни за жителите на Испания до 15 септември.

Младите също могат да се възползват от 90% намаления на държавните автобуси и влаковете на къси до средни разстояния.

Deutsche Bahn, националната железопътна служба на Германия, пусна билети за 9,90 евро за някои маршрути на къси разстояния. Ограничената продажба беше в сила до 31 юли и е валидна за по-кратки пътувания с влакове ICE.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Самолет или влак: Кое да изберем, ако искаме евтин транспорт в Европа?

Пореден европейски град въвежда безплатен обществен транспорт

Германските железници модернизират мрежата си за милиарди

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички