Идва ли дефицит на тоалетна хартия в света?


Идва ли дефицит на тоалетна хартия в света?
Снимка:

9222

В света може да възникне дефицит на тоалетна хартия заради недостига на кораби за доставка на суровини от Южна Америка, съобщи агенция Bloomberg. 

Както информира агенцията, бразилската компания Suzano Papel e Celulose, която е най-големият производител на дървесна маса – полуфабрикат за различни продукти, включително за тоалетна хартия, е предупредила, че "глобалният недостиг на морски контейнери може да доведе до затруднения с доставките на суровини". 

Компанията доставя около 1/3 от дървесната маса в света. За превоза на суровината използва бълкери - кораби, предназначени за превоз на насипни товари.

През последните месеци в света има остър недостиг на контейнери и кораби - контейнеровози за тяхното транспортиране заради увеличения обем на морския трафик. Според главния изпълнителен директор на бразилската компания Уолтър Шалк, кризата се задълбочава и вече има недостиг на кораби за насипни товари. 

Сериозните смущения в търговията с целулоза "в крайна сметка могат да повлияят на предлагането на тоалетна хартия, ако производителите не разполагат с достатъчно запаси", твърдят от Bloomberg.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички