Кипър с ново изискване за пристигащи българи


Кипър с ново изискване за пристигащи българи
Снимка: iStock

5526

Кипър задължи пристигащите от България, които не са ваксинирани, да представят PCR тест за COVID-19, направен в последните 72 часа в оторизирана лаборатория. Изискването влезе в сила от 19 август 2021 г.

По информация на българското посолство в Никозия останалите условия за пътуващите към Кипър български граждани остават без промяна:

1) Да си направят онлайн регистрация в специалния електронен портал и в рамките на 24 часа преди планирания полет, да попълнят и изпратят формуляр с личните си данни и цялата необходима за влизане в страната информация, като приложат и копие от документа с негативен PCR тест;

2) Да получат отговор от кипърските власти на посочения от тях електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър.

Остават облекчените условия за българските граждани, които имат право на пребиваване в Кипър и разполагат с "жълт лист", както и за българските граждани, които имат право да влизат в Кипър по силата на Виенската конвенция. Те могат да си направят PCR тест за собствена сметка при пристигането на летището в Кипър, като до излизането на резултата от теста остават под домашна карантина. Кипър свали вечерния час, отваря нощните заведения

Българите, които са ваксинирани и разполагат със съответния сертификат за ваксиниране, ще бъдат допускани до територията на Кипър, без да е необходимо да представят PCR тест за COVID-19 и няма да подлежат на карантина, ако в рамките на 24 часа преди полета са попълнили и изпратили на кипърските власти наличния в електронния портал формуляр, като са приложили и копие от съответния сертификат за ваксиниране. Необходимо е и да са получили отговор от кипърските власти на посочения от тях електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Кипър.

При ваксинираните с ваксината на Janssen/Johnson & Johnson Vaccine, която се прилага еднократно, следва да са изминали най-малко 14 дни от датата на полагане на ваксината до датата на пристигане в Кипър. На тези българи може да им бъде направен PCR тест за COVID-19 при пристигане в островната държава.

Повече подробности за мерките за влизане в Кипър са публикувани на сайта на МВнР в рубриката "Коронавирусът – как да пътуваме".

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Карантина и PCR тестове за българи в няколко страни от ЕС

Кипър дава ваучери за почивка на ваксинираните

Испания наложи строги правила за пристигащи от България 

Нидерландия затегна правилата за пристигащи от България

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички