След като забърка кашата с "Еврохолд": Румъния мисли за таван на премиите по "Гражданска отговорност"


След като забърка кашата с "Еврохолд": Румъния мисли за таван на премиите по "Гражданска отговорност"
Снимка: iStock/Guliver

2419

Румънското правителство отложи приемането на проекторешение за ограничаване на тарифите на застраховка "Гражданска отговорност", което беше включено в дневния ред на w`era[noto правителствено заседание, за да бъдат анализирани най-добрите опции. Това се посочва в правителствено съобщение, цитирано от Ажерпрес, предаде БТА.

Във връзка с полиците "Гражданска отговорност" беше включено проекторешение за определяне на тарифи за максимална премия и други мерки, приложими от застрахователните дружества, предоставящи задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на водачите на моторни превозни средства за вреди, причинени на трети лица при произшествия.

В обосновката към проекта се посочва, че, като се има предвид ситуацията, създадена на пазара на застраховките "Гражданска отговорност", временно решение за справяне с настоящата ситуация може да представлява "временно замразяване за срок от шест месеца" на тарифите на премията на нивото от 28 февруари 2023 г., тоест преди публикуването на референтните тарифи от Органа за финансов надзор през март 2023 г., като таванът ще се отнася за договорите за застраховка "Гражданска отговорност", сключени след влизането в сила на нормативния акт.

ОЩЕ: Сигнал за "Гражданска отговорност" с драстично по-ниски цени. Какви са причините?

За каква ситуация става въпрос - за действията срещу румънския бизнес на българската компания "Еврохолд". "Еврохолд", който е лидер на пазара на "Гражданска отговорност" в Румъния с пазарен дял от 31% през застрахователя си "Евроинс Румъния", е проверяван от местния финансов надзор и от прокуратурата в страната. От българската компания обаче са категорични - причината за всичко е натиск от хора от румънския регулатор, които искат българите да купят активите на фалиралия най-голям румънски застраховател City Insurance.

ОЩЕ по темата: "Еврохолд": Взетият лиценз на "Евроинс Румъния" няма да засегне застрахователния бизнес, нито енергийния

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички