Най-желаните места за покупка на вила в покрайнините на София


Най-желаните места за покупка на вила в покрайнините на София
Снимка: Bulgarian Properties

18131

Понякога да се пътува от някои квартали на София до центъра отнема повече време, отколкото да се стигне до по-малките населени места край столицата. Всички, които искат да избягат от забързаното ежедневие в рамките на час, обикновено се фокусират към малките и кокетни къщички, достатъчно близо до всичко необходимо за комфорт и до природата.

Според брокерите от Unique Estates възможността да бъдете на само няколко километра, за да успеете да се отдалечите от ежедневието и битовизма и да се презаредите с нови сили и енергия, са незаменими. Предпочитанията на всеки са различни и вариантите за тези, които искат да избягат от града, но все пак да останат близо до него не са малко. Столицата София отново е лидер по големи жилища ново строителство

Вила в Драгалевци

Драгалевци е сред престижните квартали на София, добре познат със своите еднофамилни къщи, семейни хотели и луксозни вили с просторни дворове.

Разположен в подножието на Витоша, където има изградени и комплекси с контролиран достъп, предоставящи спокойна среда за много семейства.

Инфраструктурата и комуникациите са отлични, а панорамната гледка, близостта до града, го правят атрактивен квартал за хора на всяка възраст. Ето как изглежда пазарът на недвижими имоти в големите градове

Вила в Княжево

Макар че Княжево се води квартал на София, той е от малкото, в които още липсва масово презастрояване. Разположен в югозападната част на града, в него преобладават главно еднофамилни къщи, вили и кооперации.

Западната част на Княжево е разположена на склона на Люлин планина, където Владайската река разделя Витоша от Люлин. Районът е известен с минералните извори, а бързата връзка с центъра на града по бул. „Цар Борис ІІІ“ го прави логичен избор на тези, които искат имот близо до важните точки на града, но с усещане за отдалеченост от традиционните урбанизирани пространства. Кредитен консултант прогнозира: Имотите скоро ще спрат да поскъпват

Вила в Бистрица

Чистотата на въздуха, тишината и спокойствието са гарантирани в едно от най-старите и най-големи селища в полите на Витоша и Софийското поле.

За атмосферата допринасят двете витошки реки, които текат от върховете на планината. Селото е добре уредено с отлична инфраструктура, има и редовна транспортна връзка, която прави големия град „на една ръка разстояние“. Съвсем близо са разположение детски градини и училища, както и езерото Панчарево, където много столичани почиват през уикенда. Охлаждане на интереса към търсенето на висок клас жилища у нас

Вила в Горна баня

Районът е известен с минералните си води и най-чистия въздух в София и затова напоследък много инвеститори се насочиха натам. Благодарение на уникалното взаимодействие между въздушни течения от Владайското дефиле, Бучинския проход и Сливнишкото поле, препятстващи задържането на мъгли, мястото става все по-привлекателно за любителите на природата.

Изборът е голям – от модерни къщи с двор, през просторни апартаменти в затворени комплекси, до равни и широки парцели. Огромно предимство е, че тук може да се открие и място, на което да се построи нова вила. Какви жилища купуват по-младите и по-възрастните у нас?

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Наемите в София отново растат, какви жилища се търсят

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички