Amazon представи нов AI чатбот за бизнес потребители


Amazon представи нов AI чатбот за бизнес потребители
Снимка: iStock

1567

Amazon обяви нов чатбот, наречен Q, който хората могат да използват на работното си място.

Продуктът, който беше представен на конференцията Reinvent в Лас Вегас, организирана от Amazon Web Services (AWS) е най-новияр опит на Amazon да се конкурира с Microsoft и Google в сферата на софтуера за продуктивност. Това се случва година след като подкрепеният от Microsoft стартъп OpenAI пусна своя чатбот ChatGPT, популяризиращ генеративния изкуствен интелект.

Q е кръстен на героя със същото име във филмите за Джеймс Бонд или героя на Q от телевизионната поредица Стар Трек, в зависимост от това с кой ръководител на AWS разговаряте.

В момента е налице превю версията на Q, а няколко от неговите функционалности се предлагат безплатно. След изтичането на превю периода, бизнес потребителите ще плащат по 20 долара на човек месечно. Версия с допълнителни функции за разработчици и IT служители ще струва 25 долара на човек на месец. Цените на сходните помощници Copilot за Microsoft 365 и Duet AI в Google Workspace за бизнес служители струват 30 долара на човек месечено.

Източник: iStock/Guliver

„Първоначално Q може да помогне на хората да разбират възможностите на AWS и да отстранят проблеми. Хората ще могат да разговарят с него в приложения за общуване като Slack на Salesforce и приложенията за редактиране на текст на разработчиците на софтуер“, заяви Адам Селипски, главен изпълнителен директор на AWS. Чатботът ще се появи и в онлайн конзолата за управление на AWS.

„Инструментът ще може да променя автоматично изходния код, така че разработчиците да имат по-малко работа“, отбеляза още Селипски. Услугата ще може да се свързва с над 40 корпоративни системи. В резултат на това с помощта на Q хората могат да обсъждат информация, която се съхранява в Microsoft 365, Dropbox, Salesforce и Zendesk, както и в услугата на AWS за съхранение на данни S3. Хората също ще могат да качват и задават въпроси относно документи, докато общуват с Q.

ОЩЕ: Amazon тества хуманоидни роботи, за да "облекчи" служителите

През годините Amazon представи редица приложения за крайни потребители. Сред тях са инструменти за управление на вериги на доставки, имейл, криптирани чат приложения, видеоразговори, обслужване на клиенти и маркетингови услуги. Нито една от тях не беше хит и по-голяма част от приходите, генерирани от AWS, идват от основната ѝ дейност, свързана с изчислителните услуги и съхранението.

„Администраторите ще могат да определят дали Q може да отговаря на въпросите на хората по общи теми“, посочва Дийпак Сингх, вицепрезидент на AWS.

Източник: CNBC

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Microsoft пусна чатбота Copilot за офис приложенията си

Amazon се противопостави на "дискриминиращите" нови правила на ЕС

Илон Мъск пусна своя отговор на ChatGPT - xAI, "саркастичен" чатбот с достъп до X

Изкуственият интелект е заплаха не за работните места, а за нивото на заплащане

Директорът на OpenAI смята, че изкуственият интелект може да унищожи човечеството, но все пак иска да се използва

 

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички