Google ребрандира своя чатбот, вече се казва Gemini


Google ребрандира своя чатбот, вече се казва Gemini
Снимка: iStock

1463

Google преименува своя чатбот Bard като му даде името на новия изкуствен интелект, който стои зад него – Gemini. От компанията също така обявиха. че че потребителите ще могат да плащат за по-добри възможности за разсъждение, на фона на конкуренцията ѝ с Microsoft за абонаменти, пише Reuters.

Клиентите в САЩ ще могат да се абонират срещу 19,99 долара на месец за достъп до Gemini Advanced, който включва по-мощен модел Ultra 1.0 AI.

Абонатите ще получат 2 терабайта за съхранение в облака, което обикновено струва 9,99 долара на месец, а скоро ще получат достъп и до Gemini в Gmail и пакета за продуктивност на Google.

Този пакет, известен като Google One AI Premium, представлява един от най-големите отговори досега на Microsoft и нейния партньор OpenAI. Това също така показва нарастващата конкуренция за потребители, които вече разполагат с няколко опции за платен абонамент за AI.

Създаденият от OpenAI ChatGPT Plus преди година стана пионер на пазара за купуване на ранен достъп до AI модели и други функционалности, а Microsoft наскоро обяви конкурентен абонамент за AI в програми като Word и Excel. И двата абонамента струват 20 долара на месец в САЩ.

Снимка: iStock

В интервю ръководителят на продукта Джак Кравчик каза, че съхранението в облака, Gmail и други интеграции ще направят абонамента на Google в хармония с начина, по който хората работят. „Когато плащам 20 долара на месец, само достъпът до модел не е достатъчен“, отбелязва той.

Кравчик посочва, че целевият пазар са хора, които искат най-способната генеративна AI технология, която може да създава ново съдържание по команда и да обработва заявки, където няма очевиден отговор онлайн.

Google, която се надява на още един продукт с милиарди потребители, ще използва голямата си база от клиенти с телефони с операционна система Android, за да го подкрепи. От компанията обявиха, че потребителите ще могат да изберат Gemini като дигиталния помощник по подразбиране на своите телефони.

Gemini Advanced вече е наличен на английски език в 150 държави.

Пускането на Gemini на смартфоните, което започва в САЩ, ще се разпространи през следващата седмица до азиатско-тихоокеанския регион, Латинска Америка и други региони. Потребителите ще получават двумесечен пробен абонамент безплатно.

Източник: Reuters

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Google представи нов начин за търсене

Шефът на Google лично предупреди служителите за предстоящи съкращения

Amazon представи нов AI чатбот за бизнес потребители

Google пуска нова функция за онлайн пазаруване в търсачката си

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички