Audi и Porsche заедно ще правят автомобилите на бъдещето


Audi и Porsche заедно ще правят автомобилите на бъдещето
Снимка: Porsche

3872

Компаниите Audi и Porsche, които са част от концерна Volkswagen Group, обявиха началото на съвместен проект за разработка на „автомобили на бъдещето”. Сред тях ще влязат превозни средства задвижвани на ток, безпилотни машини и цифрови технологии, съобщава Actualno.com.

Засега подробностите за бъдещото начинание са съвсем малко, като в близките месеци предстои да бъде уточнено как ще си взаимодействат двете фирми. Известно е, че проектът трябва да приключи през 2025 г., като особено внимание ще бъде обърнато на създаването на обща архитектура и компоненти да бъдещите модели.

Председателят на Съвета на директорите на Audi – Рупърт Щадлер, заяви, че със съвместните проекти ще се занимават само „най-големите умове” в компанията. На свой ред колегата му от Porsche – Оливер Блум, допълни, че въпреки общите усилия на двете фирми, бъдещите коли на Porsche ще се отличават значително от тези на Audi.

Първите резултати от разработките ще бъдат демонстрирани при серийната версия на електромобила Mission Е, който трябва да бъде готов за продажба през 2020 г. Предвижда се с едно зареждане конкурентът на Tesla Model S да може да изминава около 500 км, като пълненето на акумулаторите до 80 % ще отнема около 15 минути. Задвижването на автомобила е поверена на два електромотора с обща мощност от 600 к.с., а ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 3,5 секунди.

На свой ред, от Audi обещаха, че през 2018 г. ще започнат продажбите на своя първи електрически кросоувър. Всички бъдещи електромобили на германската марка ще получат добавка E-Tron към името си.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички