Асоциацията на туристическите агенции не подкрепя исканата оставка на Ангелкова


Асоциацията на туристическите агенции не подкрепя исканата оставка на Ангелкова
Снимка: БГНЕС

2798

Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) не подкрепя искането за оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това заявява председателят на организацията Светла Атанасова, цитирана от "Фокус".

Коментарът ѝ и е по повод обявената вчера позиция на другата организация в сектора - АБТТА, която поиска оставката на министъра заради некадърност.

"Не заставаме зад позицията на АБТТА, има проблемни моменти в сектора, но не е това начинът да се оправят", допълва Атанасова. "Има неща, които действително са проблеми за целия туристически бранш. Като цяло не смятаме, че това е начинът и моментът", допълва тя.

В същото време не всички членове на АБТТА са съгласни с поисканата оставка. След пускането на позицията на организацията вчера Лъчезар Тодоров, управител на "Тера Тур Сервиз" и член на АБТТА, обяви, че не е редно управителният съвет да излиза с еднозначно мнение, при положение че самите членове не са постигнали съгласие. "Трябва да направим уточнение, че това е позиция на управителния съвет, а не на асоциацията. Доколко управителният съвет има право да излезе с такава позиция, е въпрос на тълкувания на устава на АБТТА. В него много ясно е записано, че управителният съвет се занимава предимно с организационни и административни въпроси, а тогава, когато става въпрос за важни насоки в работата, би трябвало да координират позицията си с членовете на АБТТА", обясни Тодоров, цитиран от "Фокус".

Той обяснява, че членовете на организацията са получили това решение на управителния съвет с писмото преди около седмица като приключен факт, в уведомителен режим. Според него с това се уронва авторитетът на асоциацията.

Освен това твърде дълго време този сектор е бил прекалено разединен и е лошо да продължава да бъде такъв.

"За мен по-важно в този момент е да използвам всичко добро, което направи Министерството на туризма през последните години, да се обединим около него и да се опитаме да го правим още по-добре. Това би трябвало да бъде позицията", заявява той.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички