Зимните ни курорти очакват 210 000 чуждестранни туристи


Зимните ни курорти очакват 210 000 чуждестранни туристи
Снимка:

4249

210 хил. чужденци се очаква да посетят ски центровете ни през идващия зимен сезон. Това прогнозира председателят на Институт по туризъм към УНИБИТ Румен Драганов пред "Монитор".

По думите му освен това за ски и сноуборд курортите ще бъдат посетени и от още 280 хил. българи. „Около половината от чужденците, дошли за ски у нас, ще отседнат в Банско“, прогнозира още експертът.

Според него специално за зимния туризъм се очакват най-много посещения освен от съседните ни страни и от Великобритания, Германия и Русия. По малки групи ще има от Израел и от по-далечни страни като Южна Африка и Австралия.

Най-дълго в ски курортите ни обикновено отсядат англичаните. Средният им престой е около 7 дни. Най-малко - по 2-3 дни стоят гърците и гражданите на Република Македония.

„В най-скъпи хотели се настаняват британците, германците, руснаците. Чартърните полети с туристите идващи в зимните ни курорти обикновено започват от 19 декември. Основните посещения са свързани с посрещане на Коледа и Нова година и ваканцията в началото на януари. След това има пик при студентската ваканция през февруари, когато има и съчетаване с различни международни прояви и основно състезания по ски спортове в нашите зимни курорти. Зимният сезон продължава до първата седмица на април", каза Драганов.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички