6 умения, които да усъвършенствате преди 40


6 умения, които да усъвършенствате преди 40
Снимка: iStock/Guliver

3874

Надали има човек под 40 години, който се чувства като „възрастен“. Но ако наближавате тази възраст, е крайно време да усъвършенствате някои жизненоважни умения. Ето кои са те.

1.Водене на преговори

Ако мисълта да влезете в спор с шефа за това колко пари заслужавате, кара стомаха ви да се преобръща, не сте сами. Ако преговаряте за заплатата си, най-добрата стратегия за получаване на това, което искате, без да създавате напрежение в офиса, е да поискате диапазон, включително и над ориентировъчната си цел.

2. Създаване на график на съня

Знаем, че понякога е наистина трудно, но полезно, да се събуждаме по едно и също време всеки ден, дори и през почивните дни. Ако си позволите да преспите с повече от час, рискувате да пренастроите часовника на тялото си към различен цикъл.

3. Водене на неангажиращи разговори

Може би се чувствате неудобно да разговаряте с куп хора, които никога не сте срещали. Но дори да не познавате никого и да се чувствате уплашени, трябва да го направите. Задавайте на хората въпроси, оставете ги да говорят за себе си и им позволете да ви научат.

4. Намиране на правилните тренировки

Експериментирайте и открийте дейност, която наистина обичате, независимо дали това е фитнес, йога или тичане в парка.Все пак, около 30-те започвате да губите мускулна маса, така че е особено важно да тренирате поне веднъж седмично.

5. Спестяване за „черни дни”

Вашите „златни години” са все по-близо и сме сигурни, че вие ще искате да им се насладите. Според различни изследвания около 40-годишна възраст трябва да разполагате със спестявания в размер на 2 пъти годишната си заплата.

6. Инвестиране в отношения

Не бъдете от тези, които съжаляват, че не прекарват повече време с родителите или партньора си. Децата растат бързо и бързо напускат семейното гнездо, а партньорът, който остава с вас, отново ще бъде най-близкият човек в живота ви.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички