Родени сте за лидери, ако притежавате тези 4 черти

Родени сте за лидери, ако притежавате тези 4 черти
Източник: iStock/Guliver

Някои хора се чувстват по-добре в ролята на последователи, други обаче са родени лидери и рано или късно влизат в тази си роля. За втория тип са особено характерни следните четири черти, посочени от Inc.com.

Родени сте за водач, ако:

1. Имате вродено желание да помагате на останалите да бъдат по-добри в това, което правят.

Основен елемент на вътрешната мотивацията е способността за усъвършенстване на личните умения и постигането на майсторство в работата. Очевидно е, че това изисква назначаването на амбициозни хора, които искат да се развиват и да научават нови неща. Когато разполагате с такива хора, работата ви като лидер е да създадете атмосфера и фирмена култура, която насърчава непрекъснатото учене.

2. Доверието е приоритет номер 1 за вас.

Как един лидер може да гарантира, че неговият екип ще бъде сплотен и че членовете му ще си сътрудничат, за да създадат добър продукт и да зарадват потребителите? Тайната е в изграждането на доверието, а в неговата основа е почтеността. Когато лидерите следват високи стандарти за почтеност, те лесно печелят доверието и уважението на своите служители.

3. Имате силна интуиция.

Добрите лидери могат да разпознават най-малките знаци, детайли и сигнали в средата около тях, без да имат нужда от допълнителни разяснения. Те разчитат на своята интуиция, за да изберат точния момент и най-добрия ход на действие.

4. Искате не просто да правите бизнес, а да променяте животи.

Добрите лидери използват мисията на своята компания, за да мотивират и вдъхновят своите служители. Те търсят начини да внесат смисъл и значимост в работата на другите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.