10 доказани начина да впечатлите шефа си


10 доказани начина да впечатлите шефа си
Снимка: Thinkstock

4907

Ако искате да напреднете в кариерата си, едно от ключовите условия е шефът ви да има добро мнение за вас. Именно той е човекът, който може да ви издърпа нагоре в случай, че изиграете картите си правилно. Първо обаче трябва да го впечатлите. Ето как:

Изпълнявайте задачите, които всички други забравят. Във всеки офис има дребни неща, които никой не иска да свърши или просто се оставят на заден план заради по-важни задължения. Ако обаче се заемете с тях, със сигурност ще направите добро впечатление.

Въвеждайте иновации в работата. Следете новостите в сферата и се опитвайте да ги прилагате на работното място. Шефът ще се впечатли от ентусиазма ви, а ако иновацията улеснява работата, ще го спечелите завинаги.

Поддържайте работното си място чисто. Най-добре е бюрото ви да не е нито много празно, нито затрупано от хиляди боклуци. Всеки ден преди да си тръгнете отделяйте няколко минути, за да го подредите.

Пристигайте по-рано. Идвайки на работата в последния момент, показвате, че трудно се организирате. Стремете се да отивате поне 10 минути по-рано.

Четете. Нямаме предвид да качите крака на бюрото и да се заровите в някой криминален роман. Но дръжте наблизо няколко книги от сферата ви на дейност. Така демонстрирате, че се отворени към трупането на нови знания.

Обличайте се добре. В поговорката „по дрехите посрещат, по ума изпращат“ има много истина, но не подценявайте външния вид. Старанието да изглеждате добре означава уважение към работата и колегите ви.

Предложете му начини за съкращаване на разходите. Шефът направо ще ви заобича, ако му спестите пари. Следете за харчове, които могат да се ограничат или предложете идея за заменянето на скъпа услуга с по-евтина.

Бъдете информирани. Познавайте в детайли работата си и бъдете готови да предоставите компетентно мнение, когато то бъде поискано.

Подготвяйте се преди срещи. Нищо не прави по-лошо впечатление от служител, който мънка неразбираемо на оперативката. Отделяйте време да помислите какво точно ще кажете преди всяка среща.

Поемайте инициативата. Съдбата обича смелите. Видите ли обещаващ проект, поемете го. Има задача, която ви се струва като предизвикателство? Поемете я. Ако успеете, определено ще впечатлите началника си, ако ли не – поне със сигурност ще научите нещо.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички