Bitcoin е в подем – скочи над 50 000 долара


Bitcoin е в подем – скочи над 50 000 долара
Снимка: iStock

4308

Bitcoin надхвърли 50 000 долара за пръв път от средата на месец май, тъй като водещата криптовалута продължава да се възстановява от срива, преживян преди три месеца.

След като късно в неделя Bitcoin успя да преодолее бариерата от 50 000, той продължава да поскъпва и в началото на търговията в понеделник, повишавайки се с близо 4% до 50 380 долара. Това е най-високата цена за най-голямата дигитална валута от 15 май насам, според данните на Coindesk.

Подкрепа за текущото поскъпване оказва информация на компанията за онлайн разплащания PayPal Holdings, че от тази седмица потребителите ѝ във Великобритания ще могат да купуват, притежават или да продават цифрови валути на нейната платформа. Това е първото международно разширяване на криптоуслугите на PayPal. Великобритания забрани най-голямата борса за криптовалути в света

Криптоуслугата на платформата на PayPal ще позволи на потребителите да купуват или продават Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum и Litecoin и ще включва проследяване в реално време на стойностите и образователните ресурси на криптопазара. Подобно на същата услуга на PayPal в САЩ, финансово-технологичната компания Paxos, специализирана в блокчейн, ще предоставя необходимите инструменти, за да даде възможност за търговия с криптовлаути. Заплаха ли е bitcoin за щатския долар?

"В САЩ криптоуслугата върви наистина добре. Очакваме, че ще се справи добре и във Великобритания", заяви пред CNBC Хосе Фернандес да Понте, генерален мениджър на PayPal за блокчейн търговия.

Завръщане към върховете

През април Bitcoin успя да удари ценови връх от близо 65 000 долара, след което обаче загуби повече от половината от стойността си между 15 май и края на юни. Най-популярната цифрова валута поевтиня под 30 000 долара на 20-и юли, но от тогава насам вече поскъпва със 73%. Защо създателят на Ethereum не е изненадан от срива при криптовалутите?

През последни 5 дни Bitcoin успя да поскъпне с над 13% и с цели 48% в рамките на настоящия месец август, като към началото на на новата седмица неговата пазарна капитализация е около 939 милиарда долара. Според анализатори следващото по-голямо препятствие е нивото около 51 000 долара. Кой български курорт приема плащания с bitcoin – четете тук

В последно време се наблюдава подем и на целия криптопазар, като днес Ethereum поскъпва с 5,6%, след като в неделя нарасна с над 4% и с цели 52% от началото на август, след като в края на май отбеляза ценови срив подобен на този на Bitcoin.

Dogecoin пък поскъпва в понеделник с 3.83% и вече бележи ръст от над 63% през последния месец, според данни на Kraken, но въпреки това все още се търгува на половината от рекордния максимум, достигнат в началото на месец май.

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички