И Чехия потвърди: Volkswagen отива в Турция


И Чехия потвърди: Volkswagen отива в Турция
Снимка: Volkswagen

4407

Във Volkswagen явно са решили къде ще строят новия си завод. Така поне излиза от думите на чешкия премиер Бабиш, който заяви, че германският гигант планира голяма инвестиция в Турция. Същото твърдят и вътрешни източници, пише Deutsche Welle.

Volkswagen планира голяма инвестиция в Турция, заяви чешкият министър-председател Андрей Бабиш. Той направи това изявление на вчерашната пресконференция след срещата си с турския президент Ердоган в Истанбул.

"Чешката република е важен производител на авточасти. В това отношение ние имаме лидерска позиция и със сигурност бихме искали да си сътрудничим", каза Бабиш.

"Volkswagen е почти готов"

Тези дни агенция Reuters научи от вътрешни източници във Volkswagen, че Турция има добри шансове да получи новия завод на германския автомобилен гигант, който ще се изгражда в Източна Европа.

Автомобилният концерн от Волфсбург вече е почти готов да инвестира 1 милиард евро в тази страна, заявиха цитираните вътрешни източници. Те поясниха, че в момента с властите се водят разговори около един специален данък за автомобилите, който е валиден в Турция.

Volkswagen вече от месеци търси площадка за новия си завод, а България дълго време беше смятана за една от дестинациите с най-големи шансове за успех.

Недостатъците на Турция

Решението да се строи в Турция е политически оспорвано. ЕС обвинява Ердоган, че орязва свободата на словото и правото на демонстрации. Volkswagen знае за тези недостатъци, но възразява с аргумента, че Турция вече от години е кандидат за членство в ЕС.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички