Акад. Дамян Дамянов бе избран за лекар на годината

Акад. Дамян Дамянов бе избран за лекар на годината
Източник: БГНЕС

Акад. Дамян Дамянов печели приза "Лекар на годината". Това обяви председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

„Тази вечер акад. Дамянов ще бъде награден със златния знак на БЛС. Този знак се изработва в монетния двор”, заяви д-р Маджаров, цитиран от БГНЕС.

Носителят на тазгодишната награда е хирург и ръководител на Клиничния център по гастроентерология в Медицинския университет в София.

Ръководството на БЛС му присъди приза за издаването на 23-томното ръководство по хирургия, което е минало под негова редакция и то обхваща всички области на хирургията, както и „Анестезиолозия и интензивно лечение”, „Онкология” и „Урология и гинекология”. Призьорът също така е и автор на 2 изобретения в медицината.

От 1998 г. до 2015 г. е председател на Съюза на учените в България, а от 2012 г. е академик на Българската академия на науките, а от 2013 г. и неин зам.-председател.

Акад. Дамянов е автор и съавтор на над 30 учебника и научни монографии и над 250 публикации в български и чуждестранни списания.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.