Бил Гейтс ви препоръчва тези 5 четива за лятото

Бил Гейтс ви препоръчва тези 5 четива за лятото
Източник: Gates Notes

Милиардерът Бил Гейтс е запален читател. В своя блог Gates Notes той често препоръчва книги, които са го впечатлили.

"Винаги нося по няколко книги със себе си, когато отивам на пoчивка. Философията ми е, че е по-добре да имам повече, отколкото мога да прочета, вместо по-малко", пише той в последния си пост.

Ето какви са 5-те препоръки на Гейтс за четива за лятото. Предупреждаваме - не са леки плaжни книжки, но пък определено ще ви обогатят.

Джаред Даймънд - "Upheaval". Книгата изследва как реагират обществата в моменти на криза. Гейтс пише, че когато я е прочел, се е почувствал по-голям оптимист, че хората умеят да се справят с проблемите.

Роуз Джордж - "Nine Pints". Книга на британска журналистика, която описва интересни факти за... кръвта. Според Гейтс темата е развита дълбочинно и завладяващо.

"Един аристократ в Москва" - Еймън Тауълс. Книгата разказва за руски благородник, осъден да живее под домашен арест до края на живота си в московски хoтел. Забавна, умна, страхотна история, споделя за нея Гейтс.

Майкъл Бешлос - "Presidents of War". Произведение, посветено на някои от военните конфликти на САЩ, включително Виетнамскaта война. Гейтс твърди, че му е позволило да си направи важни изводи за президентското лидерство.

Пол Колиър - "The Future of Capitalism". Тема, която вълнува много хора в момента. "Въпреки че не съм съгласен с Колиър за всичко (анализът му на проблема е по-добър от предложените от него решения), той представя интелигентна перспектива накъде отива капитализмът", допълва Гейтс.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.