Изстива ли столът на втория по важност човек във Facebook - Шерил Сандберг?

Изстива ли столът на втория по важност човек във Facebook - Шерил Сандберг?
Източник: Getty Images/Guliver

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се е обърнал за съвет по повод проблемите на компанията към президента на Microsoft Брад Смит, пише The Information.

Това би могло да е лоша новина за Шерил Сандберг - дясна ръка на Зукърбърг и главен оперативен директор на социалната мрежа. Появиха се спекулации, че Facebook иска да привлече Смит в екипа си, което би означавало уволнение на Сандберг, тъй като двамата изпълняват подобни роли в респективните си компании.

Според публикацията Смит е заявил, че се чувства добре в Microsoft и няма намерение да сменя работата. Това обаче не разсейва напълно облаците над главата на Сандберг.

От Facebook излязоха с официална позиция по темата. "След случая с Cambridge Analytica (скандал, при който стана ясно, че лични данни на милиони потребители са използвани за манипулиране на мнения и информация -бел. ред) Марк потърси за съвет редица хора, сред които бе и Брад Смит. Но никога не е говорил с него за присъединяване към компанията", гласи изявлението.

И все пак - фактът, че Зукърбърг се съветват с човек номер 2 в друга фирма, а не с този в своята, е показателен. 

Шерил Сандберг е във Facebook от много години и има голяма роля за успеха на социалната мрежа. 2018 обаче бе трудна година. Гръмнаха редица скандали, разкрити бяха мащабни изтичания на данни, доверието на потребители се срина. Facebook като че ли не успя да отговори съвсем адекватно на критиките. Неотдавна стана ясно, че е наела PR фирма, която да пренасочва вината върху милиардера Джордж Сорос. Това решение вероятно също е било под командата на Сандберг, което не говори особено добре за нея.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.