Том Ханкс и жена му също са жертва на коронавирус


Том Ханкс и жена му също са жертва на коронавирус
Снимка: Getty Images

9499

Холивудският актьор Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън са заразени с коронавирус. Те са диагностицирани с опасния вирус в Австралия, където Ханкс снима филм за за Елвис Пресли, пише британският Guardian.

"Чувствахме се малко уморени, като при настинка и имахме болки в тялото", написа той на официалната си страница в Instagram.

За да спазят препоръките на здравните власти, те решили да бъдат тествани за вируса и резултатът бил положителен.

Семейство Ханкс подхождат отговорно към ситуацията и вече са в изолация в болница в Голд Коуст, Куинсланд. "Ще бъдем тествани, наблюдавани и изолирани толкова дълго, колкото изисква общественото здраве и безопасност", уверява актьорът.

Здравните власти вече проучват кои са хората, които са били в контакт с Ханкс и съпругата му. "Хората, които са в близък контакт с Том Ханкс и Рита Уилсън, сега ще трябва да се самоизолират и да останат под карантина", заяви премиерът на Куинсланд Анастасия Палашчук. Това важи и за снимачния екип на филма, в който участва актьорът.

Холивудският актьор е известен със своята отзивчивост и често позира за снимки с фенове в Голд Коуст и Нов Южен Уелс. Те обаче не са застрашени, тъй като според здравни експерти са нужни поне 15 минути близък контакт, за да се заразите с коронавирус.

Синът на двойката – Чет е разговарял с тях и увери, че са в добро здравословно състояние, а поставянето им под карантина е от съображения за сигурност.

От студиото, което снима филма – Warner Bros. също увериха, че са предприети всички необходими предпазни мерки за здравето на служителите им.

Над 130 случая на коронавирус са регистрирани дотук в Австралия.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички