5 начина за справяне с досадните задължения


5 начина за справяне с досадните задължения
Снимка: iStock/Guliver

4900

На всички ни се налага да се сблъскваме с неприятни задачи поне от време на време. Най-често ги отлагаме, с което още повече засилваме чувството на досада. Тези 5 стратегии, посочени в блога на LinkedIn, обаче ще ви помогнат да се справяте по-лесно с въпросните задължения.

1. Заемете се първо с най-неприятната задача.

Заречете се, че първото нещо, с което ще се заемете когато отидете на работа, е нежеланата задача. Не го мислите и не отлагайте. Този принцип е изключително полезен, също както при физическите упражнения. Ако мислите, че ще се изкушите да пропуснете понеделнишката тренировка, опитайте да правите упражненията сутринта.

2. Представете си, че сте в затвора.

Ако работите върху нещо, което ще отнеме много време, а вие искате да се справите с него колкото се може по-бързо, или просто сте нетърпеливи, представете си, че сте затвора.

В затвора човек има цялото време на света. Там няма причина да се бърза, няма причина да се заобикаля или да се работи над няколко неща едновременно. Може да се забавите и да се концентрирате. Имате достатъчно време, за да отдадете внимание дори на най-малките детайли.

3. Правете малки стъпки.

Ако сте разтревожени от евентуална поредица от неприятни задачи, които трябва да завършите, просто направете една малка стъпка днес. На следващия ден направете още една. Движението напред е окуражаващо. С подобно темпо, не след дълго ще сте завършили задачата.

4. Пазете се от прекъсвания.

Често се случва така, че когато най-накрая успеете да намерите време за трудоемката задача, изведнъж ви прекъсват и пренасочват вниманието ви към нещо друго. Това прави задачата много по-трудна. Отделете си време, в което да не се занимавате с нищо друго.

5. Потърсете помощ.

Това е едно от най-важите предимства, които зрелите хора използват. По някаква причина търсенето на помощ е изключително трудно за повечето от нас. Изумително е колко ни е полезна тя всеки път, когато просто се престрашим да я потърсим.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички