Борисов: Ако Радев блокира забраните, вадя ГЕРБ от парламента


Борисов: Ако Радев блокира забраните, вадя ГЕРБ от парламента
Снимка: БГНЕС

1038192

Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето, аз ще извадя ГЕРБ от залата, да оставим народа без извънредно положение, да го умориме. Буквално това е предложил днеска той. Така премиерът Бойко Борисов коментира в Смолян изявлението на държавния глава Румен Радев, в което той отправя критики към правителството по отношение на настоящата сложна ситуация около разпространението на коронавируса у нас.

Той като злобна дърта свекърва върви след нас, а ние обикаляме България да възстановим производството, да дадем бизнес, да дадем на хората хляб да ядат. А някой излезе, дадат му листчето, каже пет приказки, и се прибере. Защо не му зададохте въпроса: "Против ли е извънредното положение, да го махне?" Или няма там въпроси? Ето това е цензура. Аз съм подложен на всякакви въпроси от сутрин до вечер - каква цензура, всичко е на живо, удари ме с микрофона, ако искаш - на живо си, заяви още премиерът.

"Вие, журналистите в Смолян, как сте усетили цензурата? Попречило ли е извънредното положение на работата ви?", попита риторично той.

Колко ще продължи епидемията от коронавирус у нас, четете тук.

"Вече 20 дни сме в извънредно положение, а правителството предлага удължаване до 13 май, решение ще вземат народните представители. Мизерията обаче не е спасение от вируса. Считам, че правителството дължи убедителна информация за ефекта на извънредното положение", каза по-рано Румен Радев. По думите му извънредните ограничения са довели до обществена парализа и са отключили безпрецедентна криза. Безработицата расте с часове, хиляди предприятия спират работа, много българи се нуждаят от помощ. Вече споменах, че гладът може скоро да надделее над страха, каза по-рано днес президентът.

Единственото признато в света е социална изолация, физическа изолация, повтори за пореден път Борисов. "Депутат след депутат дават положителен коронавирус. Ами ако утре, след 1-2 седмици не успеем да съберем парламента?", предупреди премиерът.

Той повтори обещанието си от сутринта, че ако три поредни дни има спад на заразените, ще се мисли за облекчаване на забраните.

Какво ще се случи през следващите седмици за четете тук.

Борисов, заедно с вицепремиера Томислав Дончев и началника на националния кризисен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, посети в Смолян завод, който ще произвежда по 10 000 броя маски, шлемове и облекла, които да задоволят нуждите на българските специалисти, работещи на първа линия в борбата с коронавируса.

 

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички