Борисов: Следващите 3 седмици ще са критични


Борисов: Следващите 3 седмици ще са критични
Снимка: БГНЕС

34393

Следващите 2-3 седмици ще бъде пикът на заразата у нас. Все по-тежко ще става. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет, обяснявайки защо правителството поиска да бъде удължено извънредното положение до 13 май.

В момента, колкото и да не им се седи на хората вкъщи, колкото и да не е добре за икономиката, тези 3 седмици ще бъдат критични, категоричен е премиерът.

Ако Мутафчийски съобщи три последователни дни, че заразените намаляват, веднага ще облекчим мерките, увери Борисов.

Към днешна дата България се дава за пример в ЕС за най-добре справилата се държава. Всички българи го усетиха това - инстинктът за самосъхранение им се обади, изтъкна той.

Колко ще продължи епидемията от коронавирус у нас, четете тук.

Борисов призова шефът на детското отделение на Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров да спре да говори за облекчаване на мерките.

"Да пуснем младите напред означава да кажем: Тези ще умрат, тези ще живеят. Аз моето дете няма да си го пусна. Това, което Мангъров говори е невъзможно и всички държави се отказаха да го правят, когато започнаха да мрат хората. Кажете му, че не съм съгласен да демобилизира хората. Той говори това, което хората искат да чуят.

Кажи колко ще умрат и посочи с името си кои са тези хора като си професор. Тогава ще има смисъл да кажеш: Аз съм професор, ще загинат 5000 души, дайте да видиме, кои са да ги хвърлиме напред и да загинат", обърна се Борисов към Мангъров.

Депутатите от ГЕРБ ще предложат народните представители да замразят заплатите си на нивата от декември, обяви премиерът. Министрите пък ще вземат решение да дарят половината си заплати.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички