Наша съседка в топ 3 на най-добрите страни за дигитални номади за 2024 г.


Наша съседка в топ 3 на най-добрите страни за дигитални номади за 2024 г.
Снимка: iStock

1963

Нарежданията за присъственото връщане на работа продължават да произвеждат заглавия, но дистанционната работа остава актуална и служителите продължават да търсят начини да пътуват и работят.

VisaGuide.World, онлайн безплатно ръководство за информация за визи, прави класация на страните на базата на различни фактори, пряко влияещи върху начина на живот на един дигитален номад.

Индексът Digital Nomad Visa Index подрежда страните въз основа на следните фактори:

• Наличност на активна виза

• Скорост на интернет

• Данъчни политики и необлагаема продължителност

• Изискване за доход за кандидатстване за виза

• Разходи за живот в евро

• Глобален здравен рейтинг (GHS)

• Популярност на туризма

В продължение на години Португалия е една от най-популярните дестинации за дигитални номади, но не заема лидерското място в класацията на VisaGuide.World.

Португалия вече обяви няколко промени в политиката, които влизат в сила през 2024 г. и могат да се определят като неблагоприятни за дигиталните номади, включително край на режима на необичайно пребиваване, който позволява намаление на данъка за 10 години на нови жители, независимо от националността.

Коя страна е №1 за дигиталните номади през 2024 г.?

Снимка: iStock

Испания е най-добрата страна за дигитални номади през 2024 г. с резултат 4,50 от 5. От 2023 г. визата за дистанционна работа позволява на хората да живеят в Испания до 1 година, стига да имат доход поне 2 пъти по-висок от минималната заплата в страната, над 2600 евро или 2750 долара месечно.

Кандидатите също трябва да нямат криминално досие в Испания или другаде през последните 5 години преди кандидатстването, частна здравна застраховка, 1-годишен трудов договор с компания извън Испания и най-малко 3 години трудов стаж или диплома от колеж в областта, според испанското министерство на приобщаването, социалната сигурност и миграцията.

ОЩЕ: Кои са 10-те най-добри градове за работа от разстояние?

По-рано тази година Испания обяви, че позволява и на съпрузите и семействата да се присъединят към кандидатите за дигитална номадска виза, тъй като имат по-високи заплати от изискваната минимална сума.

Кандидатът трябва да покаже допълнителни 1000 долара повече месечен доход за член на семейството. След това те трябва да имат още 335 долара на човек на месец. Например, за да се премести 4-членно семейство в Испания, кандидатът трябва да покаже приходи от 4350 долара на месец или около 52 200 долара годишно.

Топ 10 на държавите за дигитални номади през 2024 г

1. Испания

2. Аржентина

3. Румъния

4. ОАЕ

5. Хърватия

6. Португалия

7. Уругвай

8. Малта

9. Норвегия

10. Андора

Снимка: iStock

Аржентина е втората най-добра страна за дигитални номади през 2024 г. Визата за дигитални номади на южноамериканската държава позволява на дистанционните работници да останат 6 месеца с опцията да подновят престоя си в страната до 1 година. За да кандидатствате, трябва да имате дистанционна работа и паспорт от държава, която не изисква аржентинска виза, според Националната дирекция по миграция.

Когато визата за дигитални номади беше обявена през 2022 г., аржентинското правителство също заяви, че кандидатите ще получат отстъпки за летищни трансфери, транспорт, престой в хотел и съвместни офис пространства.

Още не е ясно какви са изискванията за доходите на дигиталните номади, за да кандидатстват за виза в Аржентина. Според доклада на VisaGuide.World техните визи също позволяват на номадите да живеят без данъци през целия си престой. Докладът също посочва, че високата скорост на интернет на Аржентина и популярността сред туристите са двата допълнителни фактора, които правят тази страна търсена.

Източник: CNBC

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Кои са най-добрите дестинации за дигитални номади в света?

 

 

Най-добрият град за работа от разстояние в света се намира в Европа

Технологичният гигант с оценка от 1 трлн. долара, който отказва да върне служителите си в офиса

Ето на кой италиански остров можете да живеете безплатно за 3 месеца

Колко струва нещастието на работното място? Отговорът е в трилиони долари

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички