Кои са най-добрите градове за посрещане на Нова година?


Кои са най-добрите градове за посрещане на Нова година?
Снимка: iStock

7198

От партита през цялата нощ до участие в стари традиции с приятелите и семейството, Нова година е най-доброто време за празнуване със стил. И докато някои хора биха предпочели да ѝ се насладят от уюта на собствения си дом, други искат да проучат традициите по посрещането ѝ по света.

Ако смятате да пътувате около Нова година, трябва да знаете, че Lonely Planet определи най-добрите градове, в които да отпразнувате настъпването ѝ, пише Daily Mail.

8. Лондон

Снимка: iStock

От разходка с лодка по Темза до впечатляващи фойерверки, Лондон има по нещо за всеки, когато става въпрос за прочутите новогодишни празненства. Hampstead Heath, Primrose Hill и Millennium Bridge са популярни места, от които да гледате новогодишните фойерверки.

Всеки, който иска да купонясва, може да се отправи към някой от емблематичните нощни клубове на британската столица, като Cirque le Soir или Ministry of Sound.

7. Мадрид

Снимка: iStock

Испанската парти сцена е в малко по-нетрадиционен времеви формат. Не е необичайно за клубовете в страната да затварят в 7 часа сутринта, което прави Мадрид идеалното място за купон в новогодишната нощ.

Местните традиции, които не бихте искали да пропуснете, включват изяждане на 12 зърна грозде през последните 12 секунди на старата година и завършване на нощта с горещ шоколад и чурос.

6. Стокхолм

Снимка: iStock

Въпреки че е традиционно за много шведи да прекарват новогодишната нощ на закрито със семейството и приятелите си, има множество дейности, от които да избирате, ако сте достатъчно смели да се впуснете в студената скандинавска нощ в Стокхолм.

Lonely Planet подчертава зарята, която осветява зрелищно небето над Кралския замък на града. Най-добрите гледки към него се откриват от Stadshuset, Fjällgatan или мостовете Västerbron и Skanstullsbron.

Други акценти включват Новогодишен концерт в Стокхолмската катедрала с музиканти, изпълняващи песните на Хайдн и Джудит Бингам. Кралската опера на Швеция е домакин на своя традиционен новогодишен концерт.

5. Единбург

Снимка: iStock

Какво по-добро място за посрещане на Нова година от участие в традиционните празненства по случай Hogmanay (последния ден от старата година) в шотландската столица с музика, фойерверки и вълнуващи изпълнения на Auld Lang Syne (традиционна новогодишна песен)?

Факелното шествие през центъра на града, придружено от духов оркестър, както и годишният концерт в градините – с участието на Pulp и Hot Chip тази година, привличат огромни тълпи.

Можете да се насладите и на концерт на свещи в катедралата St Giles Cathedral, гигантско сейли (традиционна местни празнество) в Единбургския замък или да се потопите в реката, за да прогоните новогодишния си махмурлук.

4. Дъблин

Снимка: iStock

Когато става въпрос за посрещане на Нова година, малцина го правят с повече зрелищност, стил и издръжливост от ирландците. Преди да си поръчате халба Guinness в една от многото кръчми в столицата, новогодишният фестивал със сигурност си заслужава да бъде разгледан.

3. Париж

Снимка: iStock

Ако търсите романтично бягство тази Нова година, тогава Париж може да е точното място. Невероятни гледки към френската столица се откриват от цървката Сакре Кьор в Монмартър, но не забравяйте да отидете достатъчно рано, за да се изкачите по стръмния хълм до нея.

Разбира се, няма да искате да пропуснете някоя от прочутите местни ястия, така че резервирайте предварително, за да се уверите, че ще намерите място в този натоварен период за ресторантите.

2. Лисабон

Снимка: iStock

Въпреки че много туристи не обичат да се разхождат из Лисабон заради стръмния наклон, плюсът на това да сте нависоко са невероятните гледки към фойерверките. Можете да разгледате оживения оживения Praça do Comércio или кулата от XVI век Torre de Belem.

Най-добрата парти сцена ще откриете в Bairro Alto, а ако искате да посрещнете Нова година по традиционен португалски начин, изяжте 12 стафиди в полунощ, придружени от чаша espumante – превъзходното местно шампанско.

1. Берлин

Снимка: iStock

Първото място Lonely Planet присъжда на града, който мнозина смятат за парти столица на Европа. Известен с клубовете за техно музика, които работят до ранните часове, трудно е друг град да победи Берлин, когато става дума за партита.

Тази година в Kulturbrauerei се организира най-голямото новогодишно парти на закрито в града, което ще бъде домакин на 30 диджеи, разположени на 13 различни танцови сцени.

Източник: Daily Mail

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Най-подходящите туристически дестинации, ако искате да избегнете свръхтуризма през 2024 година

Кои са най-опасните и най-безопасните държави в света за посещение през 2024 година?

Спокойни и евтини: Кои европейски градове да посетите тази зима?

Кои са най-търсените туристически атракции в света?

Санторини, Лондон, Лисабон: 10 по-евтини алтернативи на популярни дестинации

Кои са най-добрите градски дестинации в света за 2023 година?

Европейските градове, които наистина си заслужава да посетите по Коледа

10 коледни традиции, за които вероятно никога не сте чували

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички