Буферните паркинги в София вече могат да се използват от всички пътуващи


Буферните паркинги в София вече могат да се използват от всички пътуващи
Снимка: iStock

6509

Самата услуга "Паркирай и пътувай" не е променена, но към нея е добавена възможността да се използва и от пътуващите в наземния транспорт. Това е още едно предимство на валидацията: валидираният документ ти позволява да използваш паркинга безплатно, според условията на услугата. Досега това можеше да се прави само при пътуване метрото, пише businessnovinite.bg, цитирайки ЦГМ.

Услугата "Паркирай и пътувай" предлага, ако човек направи минимум 2 пътувания с обществения транспорт (в интервал не по-малък от 60 мин.) и вече е купил някой от краткосрочните превозни документи, да получи 2 безплатни часа в буферния паркинг за личния си автомобил. След това може да се плаща по 50 ст. на час. Обрат: Връщат картата за една линия в София

Потребителите с месечна или годишна абонаментна карта, могат да използват безплатно паркинга през целия ден. В момента цената за паркинг услуга без пътуване с метро е 1,00 или 2,00 лв. с ДДС на час в зависимост от паркинга. От 1 януари: Как се променя пътуването в градския транспорт в София?

Къде са разположени буферните паркинги?

Буферни паркинги има на метростанция "Джеймс Баучер" (577 паркоместа), метростанция "Цариградско шосе" (1253 места), два на метростанция "Бели Дунав" (съответно с 349 места и 118 места) и най-новият на метростанция "Васил Левски" със 193 паркоместа.

Другите два буферни паркинга са в процес на изграждане – на бул. "Сливница" (МС 1) в район "Люлин" с 262 паркоместа и на "Централна гара" (МС 6) със 73 паркоместа. На новите метростанции – МС "Горна баня", МС "Мизия/НБУ" и по ул. "Централна" от лъч 3 също има такива паркинги с над 700 паркоместа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Пътуваме за време в градския транспорт в София?

От 1 януари: Вдигат цената на билета в столичния градски транспорт

Предлагат ново таксуване на градския транспорт в София

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички