КНСБ иска заплатите в столичния градски транспорт да растат с по 10% на година


КНСБ иска заплатите в столичния градски транспорт да растат с по 10% на година
Снимка: БГНЕС

3764

Ще настояваме в следващите три години възнагражденията на всички служители от системата на градския транспорт да нарастват с по десет процента на година. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров преди да влезе на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова. Председателят на транспортната комисия в СОС Екатерина Йорданова и Димитър Манолов, председателят на КТ "Подкрепа" и шефът на Столичния автотранспорт Слав Монов също присъстват на преговорите в сградата на общината, предаде БГНЕС.

Пламен Димитров даде пример как ситуацията значително се е подобрила по отношение заплащането на учителите, чиито възнаграждания бяха увеличени поетапно. Според него на това се дължи повишеният брой на студентите в педагогически специалности, и той е категоричен, че подобни стъпки ще стабилизират и подмладят състава на четирите транспортни дружества.

Той добави, че е важно да има визия за развитието на четирите транспортни дружества и поетапното, но редовно повишаване на доходите на служителите в тях.

„Нашето предложение е да постигнем споразумение с кмета и общинския съвет да поемат ясен ангажимент, че поне през следващите 3 години възнагражденията на служителите в четирите транспортни дружества ще нарастват с не по-малко от 10%“, заяви Димитров.

Колегата му от КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов каза, че ще поставят въпроса за нощния транспорт в София.

„Трябва да се разберем за чудовищните разходи, които се правят там и които нямат нищо общо с приходите от него“, подчерта президентът на синдиката и добави, че тази история му напомня за Мария Антоанета, която казала, че като няма хляб - да се ядат пасти.

„Всичко е за сметка на хората, които ги карат празни през нощта“, подчерта още Манолов и добави, че по време на срещата ще начертаят пътя, по който ще се движи увеличението на заплатите им, както и възможността, шофьори, които не са от София да могат да използват общежития и регулиране на извънредния труд.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички