Nissan ще намали значително годишното си производство

Nissan ще намали значително годишното си производство
Източник: Getty Images/Guliver

Акциите на Nissan се понижиха с 2,24% по време на петъчната търговията на борсата във Токио след информация, че японската автомобилна компания ще свие производството си в световен план с цели 15% през текущата фискална година, която стартира на 1-ви април.

Агенция Nikkei съобщи, че големият японски производител на автомобили се е отказал от агресивния план за разширяване на своя бизнес, който план беше подкрепен от бившия председател на Nissan - Карлос Гон, и ще произвежда около 4,6 милиона автомобила през настоящата фискална година, която приключва на 312-ви март 2020-а година, предаде БНР.

По-рано тази година компанията Nissan намали прогнозата си за оперативната печалба.

Карлос Гон пък беше отстранен от ръководната си длъжност в японската автомобилна компания през миналия ноември и в момента отново се намира в затвора в Токио по обвинения в финансови нарушения и измами.

С оглед на скандал около Карлос Гон акциите на Nissan Motor Nissan се понижиха с близо 6% през последните шест месеца в сравнение с японския фондов индекс Nikkei 225, който отслабна през същия период с 2%.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.