Виетнам ще произвежда собствени автомобили

Виетнам ще произвежда собствени автомобили
Източник: iStock/Guliver

Виетнамската компания VinFast ще достави първите си автомобили на вътрешния пазар в страната на 17 юни. Това съобщиха от компанията, като представиха производството си в една от най-бързо развиващите се икономики в Азия, предаде БГНЕС.

VinFast заяви, че ще зарежда вътрешния пазар във Виетнам, който бързо се разширява благодарение на увеличаващата се средна класа, която има апетит към лични автомобили. Компанията признава, че ще се сблъска с острата конкуренция от утвърдени играчи като Toyota и Ford.

Автопроизводителят е дъщерно дружество на най-големия частен конгломерат във Виетнам, Vingroup, който е собственост на най-богатия човек в страната, избягващ медиите милиардер, който започва кариерата си като продава сушена юфка в Украйна.

"За по-малко от 72 часа първите виетнамски автомобили с марка ще бъдат официално пуснати по улиците на Виетнам," каза генералният директор на „Vingroup” Нгуен Виет Куанг пред AFP.

Куанг изнесе реч в разрастващата се фабрика в Хайфонг, където се сглобяват редици червени, бели и сиви коли, каза, че компанията вече има поръчки за 10 000 автомобила и "десетки хиляди" електронни скутери.

Министър-председателят на Виетнам Нгуен Ксюан Фук каза, че се надява превозните средства да помогнат на Виетнам да наложи новата собствена марка автомобили и да се утвърди на световните пазари редом с автомобилостроенето на Япония и Германия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.