Какви са най-честите нарушения в СПА центровете у нас?


Какви са най-честите нарушения в СПА центровете у нас?
Снимка: Thinkstock

3898

Актуално в днешно време е рекламирането на места за настаняване като СПА обекти, затова и един от сериозните акценти в контролната дейност на Комисията за защита на потребителите (КЗП) през лятото ще бъде именно върху тях.

„Проверяваме дали коректно е предоставена информацията на потребителите. Дали в тези комплекси, в които се твърди, че има СПА центрове, тези центрове са сертифицирани съобразно изискванията на нарочната наредба. И като цяло дали наистина хората, когато гласуват доверие и решат да направят един такъв тип почивка, ще получат онова, което им е обещано и за което са платили”, обясни председателят на КЗП Димитър Маргаритов пред "Дарик".

Най-честите нарушения в СПА обектите са липса на сертификат, предоставяне само на част от рекламираните за конкретното място за настаняване услуги и непоставяне на видно място на ценоразписа с услугите и тяхната стойност.

Димитър Маргаритов предупреди при избора на СПА хотел за лятната почивка да се търси повече информация. „Специално за такъв тип обекти със СПА центрове, балнеолечебни, уелнес, таласотерапевтични има регистър, който съществува на страницата на Министерството на туризма. Когато четат конкретна оферта и нещо в нея не е ясно или ги притеснява като информация, като цени – не само високи, но и подозрително ниски – да търсят директния контакт с този, който дава тази оферта. Да пристъпват към резервация и заплащане на такава почивка тогава, когато са вътрешно убедени, че са наясно с параметрите и когато имат възможност срещу плащането да получат документи – ваучери, касов бон и пр.”, препоръча председателят на КЗП, цитиран от пресцентъра на институцията.

Маргаритов каза още, че инспекциите за новия летен сезон вече са в ход. Интензивните проверки ще започнат от началото на месец юли, когато се очаква да работят вече всички сезонни обекти по морето и във вътрешността на страната.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички