Руснаците не проявяват повишен интерес към Черноморието за това лято

Руснаците не проявяват повишен интерес към Черноморието за това лято
Източник: Actualno.com/Румен Скрински

Няма повишено търсене от страна на руски клиенти към предлаганите почивки по за лятото по Черноморието ни. Затова българските хотелиери опитват да изкушат руснаците с промоции и по-ниски цени, коментира Димитър Цонев, представител на туроператора "Солвекс", пред специализирания руски туристически сайт tourdom.ru.

Според Цонев, още през март тази година хотелиерите ни са усетили накъде вървят нещата и опитват да променят тенденцията. Затова и има споразумение с руските туроператории за средно намаление на офертите за България с между 5 и 8%.

Непредвиден проблем обаче бил рязкото обезценяване на рублата през април, което отново понижило търсенето. Сега вече има стабилизиране на курса на руската национална валута, но обемът на продажбите е по-нисък спрямо миналата година. "Най-вероятно ще трябва да задържим специалните оферти за този летен сезон", каза Цонев.

По думите на експерта, по-апетитни и промоционални оферти предлагат хотелите в Слънчев бряг, и комплексите на Ривиерата в Златни пясъци. Все пак, петзвездните хотели не свалят засега цените и нямат проблем с резервациите, а свободни места има повече в хотелите от трета линия нагоре спрямо брега.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.