Симеонов към Сидеров: Не съм фюрерът на проверките по морето

Симеонов към Сидеров: Не съм фюрерът на проверките по морето
Източник: БГНЕС

Днес по време на парламентарния контрол един срещу друг застанаха лидерът на "Атака" и председателят на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов, предаде Actualno.com.

Сидеров му зададе въпрос за концесиите на злато в страната – тема, по която партията му от години защитава тезата, че България е ощетена от неизгодни договори.

Симеонов обаче обяви, че, макар да председателства Координационния съвет по концесии, няма правомощия да се изказва по темата и пренасочи лидера на "Атака" при друг вицепремиер – Томислав Дончев.

"Нали работим в интерес на държавата, нали това ни движи винаги, независимо дали ще се занимаваме с обекти към морето, или с такива в сърцето на България, трябва принципът да е един и същ", каза още Сидеров, което стана повод Симеонов да подчерта, че проверките на заведения по Черноморието са по решение на контролните органи и той не е техен инициатор.

"Аз нито съм организатор, нито съм водачът, нито фюрерът, или какъвто там да било на проверките. Проверките са стандартни и не се провеждат нито първа, нито втора, нито пета година, а всяка година. Това е изцяло в моите правомощия, както и контролът върху приватизационните и следприватизационните сделки", обяви вицепремиерът.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.