Най-голям спад днес бележи SOFIX


Най-голям спад днес бележи SOFIX
Снимка: iStock/Guliver

3739

Търговията на Българска фондова борса днес бе почти изцяло формирана по позицията на производителя на акумулатори „Монбат” АД, където се сключиха сделки на стойност от малко над 15 млн. лева. По-голямата част от прехвърлените обеми бяха реализирани при цена от 6,92 стотинки за една ценна книга, но в крайна сметка акциите на дружеството затвориха сесията на ниво от 6,99 лева за брой, което представлява дневно понижение от 3%.

Сред останалите емисии на родния капиталов пазар търговията днес бе далеч по-скромна. Понижения от малко над процент записват сините чипове „Химимпорт” АД и на родния капиталов пазар търговията днес бе далеч по-скромна, а ръстове от около едни процент отчитат „Адванс Терафонд” АДСИЦ и „Централна кооперативна банка” АД.

След успешното си представяне през последните две седмици индексите на родния пазар днес са оцветени в червено като най-голям спад от половин процент отбелязва бенчмаркът SOFIX, който се намира на ниво от 471,34 пункта.

Първият ден от седмицата на европейските капиталови пазари е на път да завърши с понижения в рамките на около половин процент, като инвеститорите все още бяха под влиянието на петъчното изявление на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън, което повиши вероятността за скорошно вдигане на лихвените проценти.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички