1 съвет, който няма да ви хареса, но ще спаси кариерата ви

1 съвет, който няма да ви хареса, но ще спаси кариерата ви
Източник: iStock/Guliver

Наслушали сме се на какви ли не съвети за успеха. Доста от тях звучат банално и прекалено захаросано. Истината е, че насоките, които имат ефект, невинаги са приятни и лесни. Но пък точно те ще ви изведат на правилния път.

Според Inc.com например най-ценният съвет е "Тренирайте търпението си. Ще ви е нужно, за да откриете истинската си страст".

На съвременния човек това едва ли ще му хареса. Свикнали сме да получаваме всичко на момента, да се залъгваме с нереалистични очаквания, да разчитаме на моменталното удовлетворение. Мислим, че намирането на перфектната работа ще стане от първия път, без провали и турбуленции. И грешим.

3 неща, които са нормални на нова работа, и 3, които са "червени лампички"

Започването на нова работа може да бъде стресиращо. Запознавате се с много хора, трябва да поемете доста информация...

Как обаче да се научим на търпение? Не е лесно, но трябва да сме решителни и да се фокусираме върху крайната цел. Вземете за пример атлетите на Олимпиадата - трудят се години наред за един-единствен момент, правят жертви и в правилното време дават най-доброто от себе си.

Радвайте се на малките си постижения, те не са незначителни, а са необходимите стъпки към големия успех. И не забравяйте - добре неща идват при тези, които са търпеливи.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.